Tarsus Emniyetinden Basın Açıklaması

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre şehrimizde çeşitli zamanlarda meydana gelen hırsızlık olayları ile okulda kasten yangın çıkarmak ve bu suça azmettirmek, tabanca ile yararlama ve meskun mahalde tabanca ile ateş ve ruhsatsız tabanca bulundurmak olaylarının aydınlatıldığı bildirildi.

Tarsus 26.05.2004, 09:28 26.05.2004, 09:28
Tarsus Emniyetinden Basın Açıklaması

Konular hakkında şu açıklamalar yapıldı: "Müdürlüğümüz Polis Sorumluluk Bölgesi dahilinde son zamanlarda meydana gelen okuldan, iş yerinden, evden, otodan, motorsiklet ve bisiklet hırsızları olayları ile ilgili olarak Müdürlüğümüz Asayiş Büro Amirliği Hırsızlık Kısım Amirliği görevlilerince yapılan istihbari çalışmalar ve Müdürlüğümüz Olay yeri ve İnceleme Büro Amirliği görevlilerinin yapmış olduğu teknik çalışmalar neticesinde başlatılan operasyonlarda (Ö.V),(S.A),(F.Y),(A.K),(Z.A),(B.H) ve (E.G) isimli şahıslar yaklanmış ve yapılan sorgulamalrında 16 ayrı hırsızlık olaylarını gerçekleştirdiklerini tespit edilmiş; (B.K) isimli şahıs 22.05.2004 günü saat:12.30 sıralarında yakalanmış ve şahsın toplam 7 olayı gerçekleştirdiği tespit edilmiştir.

Halen başka bir suçtan dolayı cezaevinde bulnuduğu tespit edilen (N.Ç) isimli şahsın ise toplam 4 olayı gerçekleştirdiği tespit edilmiş olup (Ö.V),(S.A),(F.Y),(A.K),(Z.A),(B.H), (E.G), (B.K) isimli şahıslar hakkında tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte adli makamlara intikal ettirilmiş, (Ö.V),(S.A),(F.Y),(Z.A),(E.G) ve (B.K) isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardır.

(B.H) ve (A.K) isimli şahıslar serbest kalmış, (N.Ç) isimli şahıs hakkında tanzimk edilen evraklar ile mahkemeye gönderilmiştir."

Ayrıca Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğinin başarılı çalışmaları sonucunda okulda kasten yangın çıkarmak ve bu suça azmettirmek, tabanca ile yararlama ve meskun mahalde tabanca ile ateş ve ruhsatsız tabanca bulundurmak olaylarıda gün ışığına çıkarıldı.

Yapılan açıklamada konu ile ilgili şu bilgiler verildi: "21/04/2004 günü saat 07.30 sıralarında ilçemiz Zühtü Günaştı Lisesinde meydana gelen yangın olayının faili olan (Ö.C.) ile bu kişiyi suça azmettirdiği tespit edilen (P.Y.) 21/05/2004 günü yakalanmış, yangın çıkarma esnasında kullanıldığı anlaşılan 1 adet kırmızı renkli plastik bulaşık yıkama eldiveni olay yerinde bulunmuş, yakalanan şahıslar adli mercilere sevk edilmişlerdir.

13/05/2004 günü saat 17.45 sıralarında ilçemiz Mersin Caddesi Baltalı Pasajı içerisinde (A.K.) isimli şahsın hayati tehlike arz edecek şekilde (H.M.E.) isimli şahıs tarafından tabanca ile ateş edilerek yaralanması olayında, olayın faili (H.M.E.) 13/05/2004 günü suç aleti 7.65 mm çaplı ruhsatsız tabanca ile birlikte yakalanarak adli mercilere sevk edilmiştir.

22/05/2004 günü saat 21.30 sıralarında ilçemiz Kavaklı Mahallesi 100. Yıl Sitesi Özlem Apt. önünde tabanca ile ateş ettikleri tespit edilen (R.Y.) ve (C.Y.) suç aleti 7.65 mm çaplı ruhsatsız tabanca ile birlikte yakalanarak adli mercilere sevk edilmişlerdir.

14/04/2004 günü saat 20.30 sıralarında ilçemizde yapılan genel uygulama esnasında durdurularak aranan 33 PK 263 plaka sayılı otonun koltuğu altında 1 adet ruhsatsız 7.65 mm çaplı tabanca elde edilmiş, yakalanan (İ.K.) isimli şahıs adli mercilere sevk edilmiştir."

Yorumlar (0)
banner69