Toros Üniversitesi’nde, Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Geleneksel Aşçı Üniforması Giydirme Töreni düzenlendi.
45 Evler Kampüsü konferans salonunda düzenlenen törene, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr.Gör.Dr. Seçkin Doğan, Otel Lokanta İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Kamuran Öztop, Aşçılık Bölümü Öğr.Gör. Uğurcan Metin, Öğr.Gör. Başak Öncel, Toros Üniversitesi Uygulama Hocası Ahmet Savaş, sektörün usta şefleri ve öğrenciler katıldı.
"Beyaz üniforma meslek ahlakının bir göstergesi"
Programda konuşan Otel Lokanta İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Kamuran Öztop, “Aşçılık programımız 2015 yılında kuruldu. İlk kurulduğu günden bugüne kadar hiçbir zaman eksikliğini hissettirmeyen dostlarımızla, aşçılık ailesi ile bir aradayız bugün. Benim için çok kıymetli, çünkü bu bölümün kurucu akademik kadrosunda yer alan biri olarak bu günlere geldiğimizi görmek beni çok heyecanlandırıyor. Yeni eğitim öğretim yılına başlayacak öğrencilerimize üniformalarını giydireceğiz. Üniforma benim için çok kıymetli, özellikle beyaz üniforma. Bana göre meslek ahlakının, etiğinin bir göstergesi. Bunu şimdiden öğrencilerimize aşılamayı kendimize görev biliyoruz” dedi.
"Aşçılık bölümümüz bizi kupalara ve madalyalara alıştırdı"
Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Seçkin Doğan ise Toros Üniversitesi olarak aşçılık programı eğitimlerinde önemli bir gün olan ’Aşçı Üniforması Giydirme Töreni’nde olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Bu bağlamda bugün öğrencilerimizin, öğrenme ve keşfetme yolculuklarını harmanlayarak, aşçılık dünyasında resmi olarak yerlerini alacakları bir gün. Aslında bugün öğrencilerimiz, öğrenci olmanın ötesinde, profesyonel bir aşçı olmanın ilk adımlarını attıkları bir gündür. Bütün aşçılık öğrencilerimize, emeklerinin karşılığını akacakları kişi ve kurumlarla çalışma şansı ve potansiyellerini göstermeleri için ilk adım olan bu günde ’pes etmeme’ gücü ve inancı diliyorum. Hepimizin sizlere olan inancımız ve güvenimiz sonsuz. Zaten bu bölüm ödüllü bir bolüm. Sağ olsunlar bizleri kupalara, madalyalara alıştıran bir bölüm" diye konuştu.
"Gençlerimiz bizden sonra bayrağı devralacaklar"
Rektör Prof. Dr. Ömer Arıöz’de, gençlerin ülkenin geleceği ve bu bayrağı devralacak kişiler olduğunu vurgulayarak, "Kimsenin endişeye, korkuya kapılmasına gerek yok. Gençlerimiz dim dik ayaktalar, buradalar biz de onlara çok güveniyoruz. İşte bu gençlik gidiyor, bütün ödülleri topluyor, yurt içinde, yurt dışında birçok yarışmalarda birinci oluyor, meziyetli biri olarak mezun oluyor. Toros Üniversitesi ve diğer üniversiteler olarak 3 farklı görevimiz var. Övündüğümüz, güvendiğimiz 3 farklı işimiz var. Birisi eğitim öğretim. Sizler mezun olacaksınız, bitireceksiniz eğitim öğretim tarafını, ondan sonra bizim eğitim öğretim tarafının dışında Ar-Ge faaliyetlerimiz var. Öğretim Görevlisi Uğurcan Metin Hocamızın birçok patent başvurusu var, patent başvurusu olan öğrencilerimiz var. Bir de topluma hizmet tarafımız var bizim. Topluma hizmet tarafında da TORSEM kanalıyla insana dokunuyoruz, yani topluma dokunuyoruz. 2 sene önce 286 sertifika verdik, bir önceki sene yaklaşık olarak 2 bin 800 sertifika verdik, geçen sene 2 bin 500 sertifika verdik. Bu sene de şuana kadar verdiğimiz sertifika sayısı 4 bin 180 civarında. Dolayısıyla 4 bin 180 kişiye dokunmuşuz. Bu sene paten başvuru sayımız 38, 20 patent başvuru da geliyor, rakamsal açıdan söylersek Türkiye’de ilk 10’da. Arkadaşlarımız güvenli ellerdeler, güzel işler yapıyorlar, yarışmalarda birinci oluyorlar. Aşçılık bölümü öğrencilerimiz, değerli şeflerimiz sayesinde yarışmalarda birinci oluyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız. Ben haftada en az bir defa yaptıkları yemekleri yiyorum hepsinin ellerine sağlık” ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmalarının ardından geleceğin şefleri aşçılık 1. sınıf öğrencilerine önlükleri giydirildi. Önlük giyme töreninin ardından aşçılık programına destek veren sektör temsilcilerine plaket takdim edildi. Tören sonunda aşçılık programı 2. sınıf öğrencilerinin hazırladığı lezzetler katılımcılara sunuldu.