Antalya'da balon balığı yiyen 3 kişi zehirlendi

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.05.2020 - 14:42, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 1745+ kez okundu.
 

Antalya'da balon balığı yiyen 3 kişi zehirlendi

Antalya/Türkiye

Antalya'da balon balığı yiyen 3 kişi zehirlendi ANTALYA (AA) - Antalya'da yedikleri balon balığından zehirlenen 3 kişi, tedavilerinin ardından taburcu edildi.Hükümdar Akbay, Nedim Derbek ve Ali Akgül, Kızılsaray Mahallesi'nde seyyar satıcıdan aldıkları balığı yedikten bir süre sonra rahatsızlandı.Çeşitli hastanelere kaldırılan 3 kişi, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Akbay, yaptığı açıklamada, seyyar satıcının fileto şeklinde sattığı balığı levrek sandığını söyledi.Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu ise balon balığının tüketilmemesi gerektiğini söyledi.Yurt dışında balon balığından ölüm vakaların olduğunu vurgulayan Gökoğlu, "Balon balığının tam üreme dönemi, toksin miktarı artar. Dolayısıyla çok daha zehirleyici oluyor. Balon balığından zehirlenme vakasını duydum, dikkat etmek gerekiyor. Balon balığını bazen ayırt edemezsiniz. Kesinlikle bildiğiniz yerlerden balık alın." dedi. Muhabir : Ayşe YıldızYayınlayan : Nevbahar Dağlar
Antalya/Türkiye

Antalya'da balon balığı yiyen 3 kişi zehirlendi

ANTALYA (AA) - Antalya'da yedikleri balon balığından zehirlenen 3 kişi, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Hükümdar Akbay, Nedim Derbek ve Ali Akgül, Kızılsaray Mahallesi'nde seyyar satıcıdan aldıkları balığı yedikten bir süre sonra rahatsızlandı.

Çeşitli hastanelere kaldırılan 3 kişi, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Akbay, yaptığı açıklamada, seyyar satıcının fileto şeklinde sattığı balığı levrek sandığını söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu ise balon balığının tüketilmemesi gerektiğini söyledi.

Yurt dışında balon balığından ölüm vakaların olduğunu vurgulayan Gökoğlu, "Balon balığının tam üreme dönemi, toksin miktarı artar. Dolayısıyla çok daha zehirleyici oluyor. Balon balığından zehirlenme vakasını duydum, dikkat etmek gerekiyor. Balon balığını bazen ayırt edemezsiniz. Kesinlikle bildiğiniz yerlerden balık alın." dedi.

Muhabir : Ayşe Yıldız
Yayınlayan : Nevbahar Dağlar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.