Engelli vatandaşlarımız için yenilikler yapıldı

MERSİN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.08.2004 - 10:38, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 1225+ kez okundu.
 

Engelli vatandaşlarımız için yenilikler yapıldı

Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik, hayata geçirilen bazı yenilikler ile hayatlarının daha da kolaylaştırarak geleceğe güvenle bakabileceklerini belirtti.

Ali Çelik, gerçekleşen yenillikleri ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:"Bakanlar Kurulunca belirlenecek oranların üzerinde özürlü, eski hükümlü ve terör mağduru istihdam edenlere teşvik geliyor. Buna göre, 50'den az işçi çalıştırmasına rağmen özürlü işçi çalıştıran işverenlerin bu işverenlerin bu işçiler için ödediği Sosyal Sigortalar Priminin yarısı, Hazine tarafından karşılanacak. Çıkarılan yasayla bu yıl özürlü işçi çalıştırma oranı % 6 olarak belirlenmiştir.Tarsus Belediyesinin vermiş olduğu Boya Fabrikası içindeki atölyede 50 özürlü arkadaşlarımıza tekerlekli sandelye yapımı için kurs verilecektir. Emeği geçen Hasan Şemsi beyfendiye sonsuz teşekkür ederiz. Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik , açıklamasına şöyle devam etti."Tarsus Belediyesinin Trafik Amirliğinden çıkan yazı gereği özürlü arkadaşladımızın ücretsiz Halk Otobüsü ve dolmuşlara binmesi sağlanmıştır. Otobüs ve dolmuşa ücretsiz binmek için Başbakanlıktan gelen özürlü kimliği olanlar faydalanacaktır. Özürlü kimliği çıkarmak için sakatlar derneğine başvurulmalıdır. Bu konuda özürlü arkadaşlarımıza elimizden geleni yapacağız. Artık anneler özürlü çocuklarını omuzunda taşımayacaktır. Tarsus'ta yaşayan özürlü arkadaşlarımızın %50 su indiriminden faydalanması içinde gerekli olan dilekçe, Devlet Hastanesinde %50 üzeri rapor, vukuatlı nüfus cüzdanı, abonenin evinde oturduğuna dair muhtarlık belgesi ve özürlü çocuğun kimlik fotokopisini hazırlamaları gerekmektedir." dedi.
Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik, hayata geçirilen bazı yenilikler ile hayatlarının daha da kolaylaştırarak geleceğe güvenle bakabileceklerini belirtti.
Ali Çelik, gerçekleşen yenillikleri ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:"Bakanlar Kurulunca belirlenecek oranların üzerinde özürlü, eski hükümlü ve terör mağduru istihdam edenlere teşvik geliyor.

Buna göre, 50'den az işçi çalıştırmasına rağmen özürlü işçi çalıştıran işverenlerin bu işverenlerin bu işçiler için ödediği Sosyal Sigortalar Priminin yarısı, Hazine tarafından karşılanacak.

Çıkarılan yasayla bu yıl özürlü işçi çalıştırma oranı % 6 olarak belirlenmiştir.Tarsus Belediyesinin vermiş olduğu Boya Fabrikası içindeki atölyede 50 özürlü arkadaşlarımıza tekerlekli sandelye yapımı için kurs verilecektir. Emeği geçen Hasan Şemsi beyfendiye sonsuz teşekkür ederiz.

Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik , açıklamasına şöyle devam etti."Tarsus Belediyesinin Trafik Amirliğinden çıkan yazı gereği özürlü arkadaşladımızın ücretsiz Halk Otobüsü ve dolmuşlara binmesi sağlanmıştır.

Otobüs ve dolmuşa ücretsiz binmek için Başbakanlıktan gelen özürlü kimliği olanlar faydalanacaktır. Özürlü kimliği çıkarmak için sakatlar derneğine başvurulmalıdır.

Bu konuda özürlü arkadaşlarımıza elimizden geleni yapacağız. Artık anneler özürlü çocuklarını omuzunda taşımayacaktır.

Tarsus'ta yaşayan özürlü arkadaşlarımızın %50 su indiriminden faydalanması içinde gerekli olan dilekçe, Devlet Hastanesinde %50 üzeri rapor, vukuatlı nüfus cüzdanı, abonenin evinde oturduğuna dair muhtarlık belgesi ve özürlü çocuğun kimlik fotokopisini hazırlamaları gerekmektedir." dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.