Mersin-MESİAD Arıtma Tesisi İnşaatının Durdurulmasını İstedi

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.08.2004 - 08:42, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 1487+ kez okundu.
 

Mersin-MESİAD Arıtma Tesisi İnşaatının Durdurulmasını İstedi

Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Mustafa Güler, Mezitli Belediyesi'nin Pompeipolis Antik Kenti civarında yaptığı atıksu arıtma tesisi inşaatının durdurulmasını istedi.

Güler, "Mezitli Belediyesi, bölgemizdeki tek plajı yok etme pahasına başlattığı çalışmaları derhal durdurmalıdır" dedi. "Türkiye'nin en güzel kumsalına sahip Mezitli Halk Plajı, Mezitli Belediyesi eliyle yok ediliyor" diyen Mustafa Güler, yıllardır denize açıkta akan atıksuların, deşarj istasyonları ile kalıcı hale getirileceğini söyledi. "Deşarj merkezini kumsala yapmak şart mı" diye soran Güler, deşarj merkezlerinin kumsal dışında denize 300-500 metre kuzeyde derine gömülmesini ve üzerinin yeşertilmesini önerdi. MESİAD Başkanı Güler, "Belediye başkanının gazetelerde yer alan Mezitli'yi turizm merkezi yapacağız sözleri ne anlama geliyor? Antalya'nın taşlı çakıllı plajlarından daha güzel olan Mezitli Halk Plajı'nı yok ederken, turizmi Mezitli'ye nasıl getirecek? Sayın başkan 'bu projeyi ben başlatmadım' diyebilir. Fakat inşaat seçimden sonra başladı. İnşaat bittikten sonra kurdelesini siz keseceksiniz. Bu projeye başlanmadan önce revize ettirmek ve yeni bir açılım getirmek sizin elinizdeydi" dedi. Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Mezitli beldesinin de Büyükşehir Belediyesi sınırları içine alındığını ve su-kanalizasyon işlerinin MESKİ'ye devredildiğini belirten Mustafa Güler, bu süreçten sonra Mersin'in atıksu ve kanalizasyon sisteminin bir bütün halinde düşünülmesi gerektiğini kaydetti.
Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Mustafa Güler, Mezitli Belediyesi'nin Pompeipolis Antik Kenti civarında yaptığı atıksu arıtma tesisi inşaatının durdurulmasını istedi.
Güler, "Mezitli Belediyesi, bölgemizdeki tek plajı yok etme pahasına başlattığı çalışmaları derhal durdurmalıdır" dedi.

"Türkiye'nin en güzel kumsalına sahip Mezitli Halk Plajı, Mezitli Belediyesi eliyle yok ediliyor" diyen Mustafa Güler, yıllardır denize açıkta akan atıksuların, deşarj istasyonları ile kalıcı hale getirileceğini söyledi.

"Deşarj merkezini kumsala yapmak şart mı" diye soran Güler, deşarj merkezlerinin kumsal dışında denize 300-500 metre kuzeyde derine gömülmesini ve üzerinin yeşertilmesini önerdi.

MESİAD Başkanı Güler, "Belediye başkanının gazetelerde yer alan Mezitli'yi turizm merkezi yapacağız sözleri ne anlama geliyor?

Antalya'nın taşlı çakıllı plajlarından daha güzel olan Mezitli Halk Plajı'nı yok ederken, turizmi Mezitli'ye nasıl getirecek?

Sayın başkan 'bu projeyi ben başlatmadım' diyebilir. Fakat inşaat seçimden sonra başladı. İnşaat bittikten sonra kurdelesini siz keseceksiniz.

Bu projeye başlanmadan önce revize ettirmek ve yeni bir açılım getirmek sizin elinizdeydi" dedi. Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Mezitli beldesinin de Büyükşehir Belediyesi sınırları içine alındığını ve su-kanalizasyon işlerinin MESKİ'ye devredildiğini belirten Mustafa Güler, bu süreçten sonra Mersin'in atıksu ve kanalizasyon sisteminin bir bütün halinde düşünülmesi gerektiğini kaydetti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.