Sarı,Fen Bilgisi Öğretmenlik Bölümü mezunlarına Öncelik Tanınacak

Tarsus (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.09.2004 - 08:58, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 1595+ kez okundu.
 

Sarı,Fen Bilgisi Öğretmenlik Bölümü mezunlarına Öncelik Tanınacak

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı, Talim Terbiye Kurulunun üç yıl önce almış olduğu karar gereği Fen Bilgisi Öğretmenlik bölümünden mezun olmuş öğretmen adaylarına ücretli öğretmenlik konusunda öncelik tanınması konusunda kararın alındığını belirtti.

Talim Terbiye Kurulunun varolan olan kararı gereği, şehrimizde bulunan fizik, kimya, biyoloji fakültelerinden mezun olan öğretmen adaylarının, Fen Bilgisi Öğretmenliği ücretli öğretmenlik başvuruları sırasında KPSS'de almış oldukları yüksek notun bir geçerliliği olmadığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı,"Yaptığımız atamalarda tamamen kanun ne gerektiriyorsa biz onu yaptık" diyerek şunları söyledi: "Üç yıl önce Talim Terbiye Kurulunun almış olduğu bir karar var. Bu karar gereği Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümünden mezun olmuş ücretli öğretmenlik yapmak isteyen adaylarına öncelik tanınacağı konusundadır. Bizde bu kararı uyguluyoruz. Fen Bilgisi dersi için ücretli öğretmenlik yapmak isteyen fizik, kimya ve biyoloji bülüm yada öğretmenlikten mezun olmuş adayların KPSS'de yüksek not almaları bizim için o kadar önemli değil. Ancak kendi dallarında ihtiyaç olursa böyle bir değerlendirme yapabiliriz." dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı, Talim Terbiye Kurulunun üç yıl önce almış olduğu karar gereği Fen Bilgisi Öğretmenlik bölümünden mezun olmuş öğretmen adaylarına ücretli öğretmenlik konusunda öncelik tanınması konusunda kararın alındığını belirtti.
Talim Terbiye Kurulunun varolan olan kararı gereği, şehrimizde bulunan fizik, kimya, biyoloji fakültelerinden mezun olan öğretmen adaylarının, Fen Bilgisi Öğretmenliği ücretli öğretmenlik başvuruları sırasında KPSS'de almış oldukları yüksek notun bir geçerliliği olmadığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı,"Yaptığımız atamalarda tamamen kanun ne gerektiriyorsa biz onu yaptık" diyerek şunları söyledi: "Üç yıl önce Talim Terbiye Kurulunun almış olduğu bir karar var.

Bu karar gereği Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümünden mezun olmuş ücretli öğretmenlik yapmak isteyen adaylarına öncelik tanınacağı konusundadır. Bizde bu kararı uyguluyoruz.

Fen Bilgisi dersi için ücretli öğretmenlik yapmak isteyen fizik, kimya ve biyoloji bülüm yada öğretmenlikten mezun olmuş adayların KPSS'de yüksek not almaları bizim için o kadar önemli değil.

Ancak kendi dallarında ihtiyaç olursa böyle bir değerlendirme yapabiliriz." dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.