Tarsus'ta Hıdırellez çoşkusu yaşandı

Tarsus (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.05.2004 - 09:26, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 1695+ kez okundu.
 

Tarsus'ta Hıdırellez çoşkusu yaşandı

10. Geleneksel Hıdırellez Şenliklerinde kapsamında kutlamaların birinci gününde Tarsuslular Açık Hava Gösteri Merkezinde düzenlenen konserlerle çoştular.

Tarsus Belediyesi tarafından organize edilen konserde Tuğba San, Azeri Kızı Günel ve Halk müziğinin güçlü seslerinden olan Nuray Hafiftaş söyledikleri parçalarla Tarsuslulara gönüllerince bir gece yaşattılar. Konser öncesinde Tarsus Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ve KKTC İskele Belediyesi Halk Oyunlarının gösterilerinin ardından Humus, Baklava, Cezerye, Şalgam yarışmalarında ilk üç dereceye girenlere ödülleri Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve diğer protokole mensup üyeler tarafından verildi. Burada bir konuşma yapan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bereketin müjdecisi olan Hıdırellezi düzenledikleri etkinliklerle 10 yıldır kutlamaktan büyük gurur duyduklarını ve bu etkinliklere Tarsusluların ve çevreden hatta yurt dışından katılımların Hıdırellez çoşkusunu daha da arttığını belirterek etkinliklerle çerçevesinde düzenlenen yarışmalar ve konserlerle Tarsus'un adını tüm dünyaya duyarmak istediklerini söyledi. Kocamaz'ın konuşmasının ardından konserler bölümüne geçildi. Burada ilk olarak sahne alan Tuğba San, verdiği konserle müziğin ritmine ayak uyduran izleyenler, Azeri Kızı Günel'in sahne almasıyla adeta çoştular. Azeri Kızı Günel söylediği parçalarla ve sempatik tavırlarıyla Tarsusluların beyenisini kazandı. Azeri Kızı Günel, kendisini tebrik etemeye gelen özürlü vatandaşlara yakın ilgi gösterdi. Son olarak Türk Halk Müziğinin güçlü seslerinden Nuray Hafiftaş'ın sahne almasıyla birlikte başlayan havai fişek gösteriside konsere ayrı bir renk kattı. Tarsuslulara Nuray Hafiftaş'ın söylediği hareketli türkülere oynayarak eşlik ettiler.
10. Geleneksel Hıdırellez Şenliklerinde kapsamında kutlamaların birinci gününde Tarsuslular Açık Hava Gösteri Merkezinde düzenlenen konserlerle çoştular.
Tarsus Belediyesi tarafından organize edilen konserde Tuğba San, Azeri Kızı Günel ve Halk müziğinin güçlü seslerinden olan Nuray Hafiftaş söyledikleri parçalarla Tarsuslulara gönüllerince bir gece yaşattılar.

Konser öncesinde Tarsus Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ve KKTC İskele Belediyesi Halk Oyunlarının gösterilerinin ardından Humus, Baklava, Cezerye, Şalgam yarışmalarında ilk üç dereceye girenlere ödülleri Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve diğer protokole mensup üyeler tarafından verildi.

Burada bir konuşma yapan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bereketin müjdecisi olan Hıdırellezi düzenledikleri etkinliklerle 10 yıldır kutlamaktan büyük gurur duyduklarını ve bu etkinliklere Tarsusluların ve çevreden hatta yurt dışından katılımların Hıdırellez çoşkusunu daha da arttığını belirterek etkinliklerle çerçevesinde düzenlenen yarışmalar ve konserlerle Tarsus'un adını tüm dünyaya duyarmak istediklerini söyledi.

Kocamaz'ın konuşmasının ardından konserler bölümüne geçildi. Burada ilk olarak sahne alan Tuğba San, verdiği konserle müziğin ritmine ayak uyduran izleyenler, Azeri Kızı Günel'in sahne almasıyla adeta çoştular.

Azeri Kızı Günel söylediği parçalarla ve sempatik tavırlarıyla Tarsusluların beyenisini kazandı. Azeri Kızı Günel, kendisini tebrik etemeye gelen özürlü vatandaşlara yakın ilgi gösterdi.

Son olarak Türk Halk Müziğinin güçlü seslerinden Nuray Hafiftaş'ın sahne almasıyla birlikte başlayan havai fişek gösteriside konsere ayrı bir renk kattı. Tarsuslulara Nuray Hafiftaş'ın söylediği hareketli türkülere oynayarak eşlik ettiler.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.