Üniversite mezunları da halk eğitim kurslarına katılıyor

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.01.2005 - 16:07, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 622+ kez okundu.
 

Üniversite mezunları da halk eğitim kurslarına katılıyor

Üniversite mezunlarının iş bulmakta zorlandığı günümüzde, bir çok üniversite mezunu çareyi Halk Eğitim Merkezi'nde mesleki kurs almakta buluyor.

Üniversite mezunlarının iş bulmakta zorlandığı günümüzde, bir çok üniversite mezunu çareyi Halk Eğitim Merkezi'nde mesleki kurs almakta buluyor. Mersin Halk Eğitim Merkezi'nin kursiyerleri arasında üniversite mezunlarının yanı sıra lisans ve doktora mezunları da bulunuyor. Mersin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hilmi Dulkadir, mesleki kurslarına katılan kursiyerlerden 669'unun üniversite, 218'inin yüksek okul mezunu olduğu kaydetti. Kurslara 11 doktora mezunu ile 21 yüksek lisans mezununun da katıldığını belirten Dulkadir, üniversite mezunlarının meslekleriyle ilgili beceri kazanmak için kurslara katıldığını belirtti. 2004-2005 döneminde, toplam 770 alanda kurs düzenlediklerini ifade eden Dulkadir, büyük kısmı meslek edindirmeye yönelik kurslara 3 bin 120'si kadın bin 824'ü erkek olmak üzere toplam 4 bin 946 kişinin başvurduğunu açıkladı. Üniversite mezunlarının kurslara katılımının son yıllarda artış gösterdiğini kaydeden Dulkadir, üniversite mezunlarının bir kısmının yeni bir meslek edinmek için geldiğini söyledi. Üniversite mezunlarının bilgisayar, muhasebe ve İngilizce gibi alanları tercih ettiğini belirten Dulkadir, "Kurslara katılmak isteyen üniversite mezunlarının büyük kısmı ise kendi meslekleriyle ilgili beceri kazanmak, eğitimlerini pekiştirmek için kurslara katılıyorlar." dedi.
Üniversite mezunlarının iş bulmakta zorlandığı günümüzde, bir çok üniversite mezunu çareyi Halk Eğitim Merkezi'nde mesleki kurs almakta buluyor.
Üniversite mezunlarının iş bulmakta zorlandığı günümüzde, bir çok üniversite mezunu çareyi Halk Eğitim Merkezi'nde mesleki kurs almakta buluyor.

Mersin Halk Eğitim Merkezi'nin kursiyerleri arasında üniversite mezunlarının yanı sıra lisans ve doktora mezunları da bulunuyor. Mersin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hilmi Dulkadir, mesleki kurslarına katılan kursiyerlerden 669'unun üniversite, 218'inin yüksek okul mezunu olduğu kaydetti.

Kurslara 11 doktora mezunu ile 21 yüksek lisans mezununun da katıldığını belirten Dulkadir, üniversite mezunlarının meslekleriyle ilgili beceri kazanmak için kurslara katıldığını belirtti.

2004-2005 döneminde, toplam 770 alanda kurs düzenlediklerini ifade eden Dulkadir, büyük kısmı meslek edindirmeye yönelik kurslara 3 bin 120'si kadın bin 824'ü erkek olmak üzere toplam 4 bin 946 kişinin başvurduğunu açıkladı.

Üniversite mezunlarının kurslara katılımının son yıllarda artış gösterdiğini kaydeden Dulkadir, üniversite mezunlarının bir kısmının yeni bir meslek edinmek için geldiğini söyledi.

Üniversite mezunlarının bilgisayar, muhasebe ve İngilizce gibi alanları tercih ettiğini belirten Dulkadir, "Kurslara katılmak isteyen üniversite mezunlarının büyük kısmı ise kendi meslekleriyle ilgili beceri kazanmak, eğitimlerini pekiştirmek için kurslara katılıyorlar." dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.